Pogovor - Pogledi slovenskih evroposlancev na dileme in prihodnost Evropske unije

3. november 2014 ob 17:00, Ljubljana, Grand hotel Union, dvorana Orhideja

V Društvu Forum 21 smo pripravili srečanje in razpravo o aktualnih dilemah in prihodnosti Evropske unije. Tema je, še posebej letos pritegnila pozornost ne le politične, tudi širše slovenske javnosti. Nič manj aktualna ni tudi v drugih članicah Evropske komisije in Evropske unije. Nova razsežja je dobila v razpravah in dogajanju ob novi sestavi Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta. Poglede na ta vprašanja so nam osvetlili slovenski poslanci v Evropskem parlamentu, ki so nosilci odločitev o prihodnosti Evropske unije.

 

Srečanje smo naslovili Pogledi slovenskih evroposlancev na dileme in prihodnost Evropske unije. V panel smo povabili predstavnike vseh političnih skupin v Evropskem parlamentu, v katere so vključeni poslanci iz Slovenije: Lojzeta Peterleta, Tanjo Fajon, Igorja Šoltesa in Iva Vajgla. Našemu povabilu se je odzvala tudi avstrijska poslanka, Slovenka iz Koroške, gospa Angelika Mlinar. Pogovor je vodila gospa Mojca Drčar Murko, publicistka in nekdanja poslanka v Evropskem parlamentu. Na srečanje smo povabili tudi vse sedanje in nekdanje poslance v Evropskem parlamentu iz Slovenije in tudi donedavnega evropskega komisarja Janeza Potočnika.

 

Srečanje Društva Forum 21 je bilo v ponedeljek, 3. novembra 2014 ob 17. uri v Grand hotelu Union, dvorana Orhideja, Miklošičeva 3, Ljubljana.

 

Posnetki dogodka:

Posnetek Video posnetek - del 1 od 5
Posnetek Video posnetek - del 2 od 5
Posnetek Video posnetek - del 3 od 5
Posnetek Video posnetek - del 4 od 5
Posnetek Video posnetek - del 5 od 5
Prikaži sliko

Prikaži sliko

Prikaži sliko