Omizje o tekočih gospodarskih razmerah v Sloveniji

20. november 2013 ob 17:00, Ljubljana, Grand hotel Union

V oktobru leta 2012 smo v okviru našega društva izvedli okroglo mizo o aktualnih gospodarskih razmerah v Sloveniji. Tedaj smo kritično ocenili tedanjo gospodarsko politiko pri nas in hkrati dovolj jasno povedali, kakšna naj bi bila, da bi bila uspešna. Sedanje razmere v Sloveniji kličejo po ponovitvi take okrogle mize, zato smo se v upravnem odboru Foruma 21 odločili, da 20. novembra letos ponovno organiziramo pogovor o gospodarskih razmerah pri nas.

Pogovor je usmerjal dr. Maks Tajnikar, ki je svoje mnenje v zvezi s tem povezoval s sodelujočimi strokovnimi sodelavci, ekonomisti dr. Velimirjem Boletom, dr. Aleksandrom Kešeljevićem, dr. Jožetom Mencingerjem, dr. Tinetom Stanovnikom in dr. Marjanom Senjurjem.

Odgovoriti so poskušali v osnovi na tri vprašanja:

  • prvič, ali so bile tedanje naše napovedi pravilne, smo kaj spregledali, smo se kje zmotili, 
  • drugič, kaj bi po njihovem mnenju morala vlada in drugi, ki sooblikujejo slovensko gospodarsko politiko, storiti, da bi spodbudili zasuk v našem gospodarstvu na bolje,
  • tretjič, kako bi se morali nosilci slovenske gospodarske politike obnašati sedaj, ko se pomemben del gospodarske politike kroji zunaj naše dežele.

V nadvse zanimivo in predvsem z optimizmom obarvano razpravo se se vključevali tudi ostali udeleženci srečanja.

 

Posnetki dogodka:

Posnetek Video posnetek razprave - 1. del
Posnetek Video posnetek razprave - 2. del
Posnetek Video posnetek razprave - 3. del
Posnetek Video posnetek razprave - 4. del
Posnetek Video posnetek razprave - 5. del
Prikaži sliko

Prikaži sliko

Prikaži sliko