Srečanje s predsedniškim kandidatom dr. Danilom Türkom

5. november 2007 ob 17:00, Ljubljana, Hotel Mons, dvorana Plečnik

Na pogovoru s kandidati za predsednika republike, ki smo ga opravili na društvu Forum 21 25. septembra 2007, je zmanjkalo časa in s tem tudi priložnosti za temeljitejši pogovor o pogledih in stališčih kandidatov do človekovih pravic in njihovega spoštovanja v Sloveniji. Takrat je bilo predlagano, da bi del pogovora opravili s kandidatoma, ki se bosta pomerila v drugem krogu predsedniških volitev. Volilni štab dr. Danila Türka je na naše vabilo pristal. Pogovor s kandidatom dr. Danilom Türkom, ki se je ljubeznivo odzval na naše povabilo, je vodila dr. Spomenka Hribar.


 


Srečanje z županom Dunaja Michaelom Häuplom, 8.10.2007 17:00, Ljubljana, Hotel Mons, dvorana Fabiani A

Forum 21 je organiziral srečanje članov z županom avstrijskega glavnega mesta Dunaja gospodom Michaelom Häuplom. Z uglednim gostom smo se pogovarjali o izzivih upravljanja sodobnih mest. Dunajski župan je v uvodnem delu srečanja predstavil svoje izkušnje pri reševanju problematike sodobnih mest kot so energetika, komunala, promet, financiranje (vključno z zasebno-javnim partnerstvom), okolje, v nadaljevanju pa je odgovarjal na vaša vprašanja.


Na srečanje so bili vabljeni tudi vsi slovenski župani ter predstavniki Združenja slovenskih občin in Skupnosti slovenskih občin.